ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Μέλι και Σουσάμι

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά με μέλι και σουσάμι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΑΛΒΑ

Υλικά

3 φλιτζάνια σουσάμι αλεσμένο

8 κουταλιές ταχίνι

6 κουταλιές μέλι

2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

3 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ καλά όλα τα υλικά εκτός από το κακάο.

Χωρίζουμε το χαλβά μας σε δύο μέρη.

Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε το χαλβά για να ενσωματωθεί το κακάο.

Σε μια μικρή φόρμα για κέικ βάζουμε τον χαλβά και τον πιέζουμε με τα δάχτυλα να πάρει το σχήμα της φόρμας.

Μπορούμε να στρώσουμε πρώτα τον σκέτο και από πάνω αυτόν με το κακάο.

Τον βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα και ξηρούς καρπούς.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.