Follow us

Μεθυσμένες Τηγανίτες με Μήλα

Η συνταγή για μεθυσμένες τηγανίτες με μήλα.

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλιτζάνι γάλα

1 αυγό

5 μέτρια μήλα

3/4 φλιτζανιού κονιάκ

1/2 κούπα μέλι

8 κ.σ. καρυδόψιχα

3/4 κούπας ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες αφαιρώντας τα κουκούτσια τους.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και μετά στο τηγάνι.

Αφού τηγανίσουμε τις ροδέλες, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και πασπαλίζουμε με το μέλι και την καρυδόψιχα.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές ή και κρύες.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.