ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτο Τηγανόψωμο με Μέλι και Κανέλα

Πώς θα φτιάξετε αφράτο τηγανόψωμο με μέλι και κανέλα.

ΑΦΡΑΤΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ

Υλικά

250 γρ. αλεύρι σκληρό

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

μέλι

κανέλα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά.

Κάνουμε μια ζύμη μαλακή, φροντίζουμε όμως να μην κολλάει στα χέρια.

Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να κάνει η ζύμη φουσκάλες, και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.

Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και σε μια μεγάλη επιφάνεια τα ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη.

Ρίχνουμε τα πιτάκια σε καυτό λάδι και τα τρυπάμε με το πιρούνι σε πολλά σημεία να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.

Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.