ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτο Τηγανόψωμο με Μέλι και Κανέλα

Πώς θα φτιάξετε αφράτο τηγανόψωμο με μέλι και κανέλα.

ΑΦΡΑΤΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ

Υλικά

250 γρ. αλεύρι σκληρό

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

μέλι

κανέλα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά.

Κάνουμε μια ζύμη μαλακή, φροντίζουμε όμως να μην κολλάει στα χέρια.

Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να κάνει η ζύμη φουσκάλες, και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.

Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και σε μια μεγάλη επιφάνεια τα ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη.

Ρίχνουμε τα πιτάκια σε καυτό λάδι και τα τρυπάμε με το πιρούνι σε πολλά σημεία να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.

Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.