ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιτάκια με Μαρμελάδα, Βασιλικό και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε γλυκά πιτάκια με μαρμελάδα, βασιλικό και τυρί.

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. αλάτι

1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια

1/4 φλιτζανιού κρύο νερό

Για τη γέμιση:

2 φλιτζάνια μαρμελάδα (κόκκινα φρούτα, μύρτιλο κτλ)

1/4 φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί

1/4 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος

3 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. αλεύρι

1 αυγό

1 κ.σ. γάλα

ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε ένα φλιτζάνι αλεύρι με το αλάτι.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά, ενώ χτυπάμε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το κρύο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη, τη χωρίζουμε στα δύο και φτιάχνουμε με το κάθε κομμάτι ένα επίπεδο στρογγυλό δίσκο.

Τυλίγουμε με τη μεμβράνη και φυλάμε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το αλεύρι.

Πασπαλίζουμε σιγά σιγά αλεύρι από πάνω μέχρι η σύσταση του μίγματος να είναι η επιθυμητή και το μείγμα να είναι λείο.

Καλύπουμε και παγώνουμε μέχρι να ξεπαγώσουμε τη ζύμη.

Κόβουμε τη ζύμη σε πιτάκια και γεμίζουμε με μια ποσότητα γέμισης και κλείνουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.

Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περνάμε τα πιτάκια.

Ψήνουμε για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.