ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε μαρμελάδα πορτοκαλιού.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 κιλό πορτοκάλια (χωρίς κουκούτσια)

1 κιλό ζάχαρη

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια. Βάζουμε το εσωτερικό τους να βράσει σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να λιώσει.

Μόλις βράσει το περνάμε από τον μύλο έτσι ώστε να πάρουμε έναν πολτό απαλλαγμένο από τα σκληρά μέρη του πορτοκαλιού.

Βράζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό για δέκα λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Αλλάζουμε το νερό και τα ξαναβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φλούδες, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τον πολτό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Επίσης...

Γρανίτα Φράουλα

Η συνταγή για την απόλυτη γρανίτα φράουλα.

Τάρτα με Φράουλες και Ζελέ

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τάρτα με φράουλες και ζελέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πάβλοβα με Κρέμα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Γλυκάκι με Μήλα

Η συνταγή για γλυκάκι με μήλα.

Πορτοκάλι Γλυκό

Πώς θα φτιάξετε γλυκό πορτοκάλι.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.