ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε μαρμελάδα πορτοκαλιού.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 κιλό πορτοκάλια (χωρίς κουκούτσια)

1 κιλό ζάχαρη

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια. Βάζουμε το εσωτερικό τους να βράσει σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να λιώσει.

Μόλις βράσει το περνάμε από τον μύλο έτσι ώστε να πάρουμε έναν πολτό απαλλαγμένο από τα σκληρά μέρη του πορτοκαλιού.

Βράζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό για δέκα λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Αλλάζουμε το νερό και τα ξαναβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φλούδες, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τον πολτό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.