Follow us

Γλυκό του Κουταλιού Πορτοκάλι

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 1/2 κιλό πορτοκάλια

1 1/2 κιλό ζάχαρη

2 1/2 ποτήρια νερό

2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε.

Τα κόβουμε σε 6 μεγάλες κάθετες φέτες που τις βάζουμε σε μπόλικο νερό που βράζει.

Τα βράζουμε ίσαμε να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μετά κόβουμε την κάθε φέτα σε κανονικά κομμάτια και αν έχει χοντρές ίνες τις κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.

Bάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και ρίχνουμε τα πορτοκάλια μέσα στο σιρόπι που βράζει, ίσαμε να πήξει αυτό.

Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.

Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών. Του δίνουμε 2-3 βράσεις ακόμη.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και αν δούμε την άλλη μέρα ότι δεν έδεσε καλά το σιρόπι το ξανά βράζουμε λίγο (10 λεπτά).

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.