ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τρουφάκια με Πορτοκάλι και Αμύγδαλο

Πώς θα φτιάξετε τρουφάκια με πορτοκάλι και αμύγδαλο.

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 1/2 κούπα καφέ ζάχαρη

1/2 κούπα καφέ χυμό πορτοκάλι

1/4 κούπα καφέ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ

1 1/2 κούπα καφέ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη

φλούδες από 4 μεγάλα πορτοκάλια, αλεσμένες

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού με το αμύγδαλο και τα αλέθουμε.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε υψηλή θερμοκρασία τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Τότε προσθέτουμε μέσα το αλεσμένο πορτοκάλι μαζί με το αμύγδαλο.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορούμε να το πλάσουμε.

Παίρνουμε κουταλίτσα μείγματος στο χέρι και την πλάθουμε σε μπαλίτσα.

Κάθε φορά που πιάνουμε καινούργιο μείγμα βουτάμε τα χέρια στο ποτό, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσουμε.

Αφήνουμε τις τρούφες πάνω σε σχάρα ή σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και όταν τα ακουμπάμε με το δάχτυλο να μην έχουν καθόλου υγρασία, ούτε να κολλάνε.

Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες.

Έπειτα τα ρολάρουμε στην άχνη ζάχαρη και έτοιμα.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.