Follow us

Σάμαλι με Πορτοκάλι

Η συνταγή για σάμαλι με πορτοκάλι.

ΣΑΜΑΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

2 πορτοκάλια

5 αυγά

300 γρ. ζάχαρη

300 ml σπορέλαιο

380 γρ. σιμιγδάλι

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Για το σιρόπι:

500 ml νερό

300 γρ. ζάχαρη

ξυλάκια κανέλας και γαρίφαλα

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε ολόκληρα με τη φλούδα τους τα πορτοκάλια σε μπόλικο νερό για να ξεπικρίσουν και να μαλακώσουν περίπου 20-30 λεπτά.

Τα κόβουμε στα 4, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ (με τη φλούδα).

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν καλά.

Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόχαρτο.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.