ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού.

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

400-450 γρ. ζάχαρη

1 ποτήρι σόδα υγρή (200 ml)

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (200 ml)

ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια

1 κ.σ. σόδα σκόνη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

1/3 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γαρίφαλο.

Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνουμε την υγρή σόδα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ.

Διαλύουμε τη σόδα σε σκόνη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και έτσι όπως φουσκώνει το ρίχνουμε μέσα.

Προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα του αλευριού, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμεστους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Φεγγαράκια

Πώς θα φτιάξετε φεγγαράκια.

Μπισκότα με Μαρμελάδα

Η συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρούφες με Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με μπισκότα.

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικα Γεμιστά Μπισκότα με Μέλι

Η συνταγή για χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με μέλι.

Μπουκιές με Νέκταρ Τριαντάφυλλου

Πώς θα φτιάξετε μπουκιές με νέκταρ τριαντάφυλλου (ροδόνερο).

Αγγελικά Μάτια

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Καρυδάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καρυδάκια.

Τρουφάκια με Αποξηραμένα Φρούτα και Μαρμελάδα

Η συνταγή για τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.

Φιογκάκια

Πώς θα φτιάξετε φιογκάκια.

Χριστουγεννιάτικα Μπαλάκια

Πώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπαλάκια.