Follow us

Λουκουμαδάκια Καρότου με Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε λουκουμαδάκια καρότου με πορτοκάλι.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

3/4 κιλού καρότα

400 γρ. αλεύρι

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

1 πορτοκάλι

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

ζάχαρη και κανέλα (για το πασπάλισμα)

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βράζουμε σε νερό μαζί με μια πρέζα αλάτι και τη φλούδα ενός πορτοκαλιού.

Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.

Πολτοποιούμε τα καρότα και τα κάνουμε πουρέ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και τους κρόκους των αυγών και φυλάμε τα ασπράδια για να τα κάνουμε μαρέγκα.

Φτιάχνουμε τη μαρέγκα και την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα ανακατεύοντας μαλακά με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι τους λουκουμάδες και τους αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.

Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.