Follow us

Λιχουδιά με Ψωμί και Πορτοκάλι

Η συνταγή για μία λιχουδιά με ψωμί και πορτοκάλι.

ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΨΩΜΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 μικρό μπαγιάτικο ψωμί

3-4 αυγά

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

1 κούπα γάλα

1 βανίλια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι κανέλα

λίγα αμύγδαλα φιλέ

λίγο βούτυρο για το άλειμμα

μέλι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε κύβους.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε την κανέλα, την κρέμα γάλακτος και τέλος το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί (περίπου 20x20 εκ.).

Βουτάμε τους κύβους του ψωμιού μέσα στο μείγμα των αυγών ώστε να βραχούν γύρω γύρω και τους στρώνουμε στο ταψί μας.

Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για αρκετές ώρες ή ακόμη καλύτερα το αφήνουμε για την επόμενη ημέρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς, ξεσκεπάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλων.

Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντάς το εδώ κι εκεί με μέλι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.