ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Σιρόπι Πορτοκάλι

Η συνταγή για κέικ με σιρόπι πορτοκάλι.

ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

2 κούπες αλεύρι

2 κούπες ζάχαρη

5 αυγά

1 πορτοκάλι πολτοποιημένο

3/4 κούπας λάδι

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι πορτοκαλιού:

50 ml χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το πολτοποιημένο πορτοκάλι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου.

Δοκιμάζουμε με μαχαίρι ή ξύλινο καλαμάκι τρυπώντας στο κέντρο του κέικ -πρέπει να βγει στεγνό.

Σε ένα μπρίκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το ανακατεύουμε στη φωτιά να δέσει.

Ανοίγουμε τρύπες με ένα ξύλινο καλαμάκι ή πιρούνι στο κέικ και το περιχύνουμε έτσι όπως είναι ζεστό με το σιρόπι.

Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για πέντε λεπτά και το βγάζουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Επίσης...

Τσουρεκοκέικ με Μαστίχα και Μαχλέπι

Η συνταγή για ένα νόστιμο τσουρεκοκέικ.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Βουτυράτη Πίτα με Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για μία βουτυράτη πίτα με γιαούρτι και μαχλέπι.

Τάρτα με Μαγιά

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με μαγιά.

Ρολό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για ρολό με μαρμελάδα.

Αρωματική Πίτα με Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για μία αρωματική πίτα με ξηρούς καρπούς.

Γλυκά Μαξιλαράκια

Η συνταγή για γλυκά μαξιλαράκια.

Πάστα Φλώρα με Δαμάσκηνα

Η συνταγή για πάστα φλώρα με δαμάσκηνα.

Κέικ Γεμιστό με Μήλο Κομπόστα

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό κέικ με μήλο κομπόστα.

Γρήγορο Γλυκό με Σφολιάτα, Μαρμελάδα και Τριφτή Ζύμη

Η συνταγή για ένα γρήγορο γλυκό με σφολιάτα, μαρμελάδα και τριφτή ζύμη.

Τάρτα Καραμέλας με Ζύμη Ψιχουλιαστή

Η συνταγή για τάρτα καραμέλας με ζύμη ψιχουλιαστή.

Αυγοφέτες Γεμιστές

Η συνταγή για νόστιμες, γεμιστές αυγοφέτες.