ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Αμύγδαλα και Σοκολάτα

Η συνταγή για τάρτα με αμύγδαλα και σοκολάτα.

ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι

125 γρ. βούτυρο από το ψυγείο ψιλοκομμένο

50 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:

100 γρ. κουβερτούρα

160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

220 γρ. ζάχαρη

15 γρ. κανέλα

160 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο σε σκόνη

4 αυγά

70 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε.

Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γέμιση αφού πρώτα λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, την αμυγδαλόσκονη, τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε συνεχώς και πολύ καλά.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μέτριο φύλλο και το βάζουμε σε μια φόρμα περίπου 22 εκ.

Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και ρίχνουμε την γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή σοκολατόπιτα.

Σοκολατένια Πίτα με Κάστανο

Η συνταγή για σοκολατένια πίτα με κάστανο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.

Brownies με Βανίλια

Πώς θα φτιάξεις τα μάλλον πιο επικά brownies που υπάρχουν.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Κέικ με Δύο Σοκολάτες

Πώς θα φτιάξεις ένα ξεχωριστό κέικ με δύο είδη σοκολάτας.

Τρούφες με Σοκολάτα και Κάστανο

Η συνταγή για τρούφες με σοκολάτα και κάστανο.

Χαλβάς-Σοκολάτα, με Μανταρίνι και Αμύγδαλα

Η συνταγή για χαλβά-σοκολάτα, με μανταρίνι και αμύγδαλα.

Τρούφες Σοκολάτας

Η συνταγή για τρούφες σοκολάτας.