Follow us

Τάρτα Μαρέγκα με Δαμάσκηνα

Πώς θα φτιάξετε τάρτα μαρέγκα με δαμάσκηνα.

ΤΑΡΤΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Υλικά

4 ασπράδια αυγών

ελάχιστο αλάτι

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

2 κρέμες γάλακτος (400 ml)

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού

δαμάσκηνα μαρμελάδα

λίγο σιρόπι φράουλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη.

Βάζουμε σε φόρμα για τάρτες δυο στενές λωρίδες αλουμινόχαρτο σταυρωτά και κατά τρόπον ώστε να εξέχουν λίγο απ’ την ταρτιέρα. (Αυτό θα βοηθήσει να βγει πιο εύκολα η τάρτα).

Την αλείφουμε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και απλώνουμε μέσα την μαρέγκα.

Με ένα κουτάλι σκεπάζουμε και τα τοιχώματα της τάρτας, κάνοντας να στέκεται ψηλότερα από το χείλος της.

Ψήνουμε την μαρέγκα σε σιγανό φούρνο για 1 ώρα.

Όταν κρυώσει την βγάζουμε από τη φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Στρώνουμε επάνω στη μαρέγκα τη μισή σαντιγί.

Βάζουμε τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη σαντιγί διακοσμούμε την τάρτα.

Στο τέλος βάζουμε και το σιρόπι φράουλας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.