ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Κρέμα και Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε με κρέμα και μαρμελάδα.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

220 γρ αλεύρι

160 γρ. μαλακό βούτυρο

2 κρόκους

60 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

4 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:

150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη

80 γρ. μαλακό βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1 κοφτή κουταλιά αλεύρι

150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

50 γρ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά της τάρτας.

Κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα.

Αφήνουμε στην άκρη.

Στο μπολ του μίξερ, δουλεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τέλος το βούτυρο.

Απλώνουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα και την τρυπάμε με πιρούνι.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο και στρώνουμε την κρέμα αμυγδάλου.

Ψήνουμε 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος σκορπάμε πάνω στην τάρτα τα αμύγδαλα φιλέ.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.