Follow us

Πουγγιά Μήλου

Η συνταγή για νόστιμα πουγγιά μήλου.

ΠΟΥΓΚΙΑ ΜΗΛΟΥ

Υλικά

Για τη ζύμη:

250 γρ. βούτυρο

1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

1 1/2 κ.σ. περίπου ξερή μαγιά

1 κιλό αλεύρι

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. αλάτι

2 αυγά

1 αυγό για το άλειμμα της ζύμης

Για τη γέμιση:

200 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια

2 κιλά μήλα

10 κ.σ. νερό

150 γρ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια μαλακιά ζύμη που την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.

Σιγοβράζουμε τα μήλα με το νεράκι να μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε με πηρούνι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 9x9 εκ.

Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στη μέση βρέχουμε τις άκρες και κλείνουμε προσεκτικά πάνω απ τη γέμιση τις γωνίες από το τετράγωνο φύλλο φτιάχνοντας ένα πουγγί.

Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200-220 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.