Follow us

Μηλόπιτα με Σπιτικό, Χοντρό Φύλλο

Πώς θα φτιάξετε μηλόπιτα με σπιτικό, χοντρό φύλλο.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΟΝΤΡΟ ΦΥΛΛΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 ποτήρια νερού φαρίνα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι νερού λάδι

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

4 αυγά

1/2 κουταλάκι σόδα

2 βανίλιες

Για τη γέμιση:

4 μήλα κομμένα κομματάκια μικρά

5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

1/2 κουταλάκι κανέλα

3 κουταλιές βιτάμ λιωμένο

1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια

1 χούφτα ξανθές σταφίδες

Εκτέλεση

Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης ,και χωριστά τα υλικά της ζύμης.

Στρώνουμε σε ταψάκι 32 νούμερο (βουτυρωμένο και αλευρωμένο) μία στρώση ζύμης, μία στρώση μήλων, ξανά μία στρώση ζύμης και μία στρώση μήλων, επαναλαμβάνουμε με το τελευταίο μέρος της ζύμης.

Συνολικά 3 στρώσεις ζύμης ,2 στρώσεις μήλων.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, σκεπασμένη στην αρχή με αλουμινόχαρτο για να μην μας αρπάξει.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.