ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μηλόπιτα με Σπιτικό, Χοντρό Φύλλο

Πώς θα φτιάξετε μηλόπιτα με σπιτικό, χοντρό φύλλο.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΟΝΤΡΟ ΦΥΛΛΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 ποτήρια νερού φαρίνα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι νερού λάδι

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

4 αυγά

1/2 κουταλάκι σόδα

2 βανίλιες

Για τη γέμιση:

4 μήλα κομμένα κομματάκια μικρά

5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

1/2 κουταλάκι κανέλα

3 κουταλιές βιτάμ λιωμένο

1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια

1 χούφτα ξανθές σταφίδες

Εκτέλεση

Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης ,και χωριστά τα υλικά της ζύμης.

Στρώνουμε σε ταψάκι 32 νούμερο (βουτυρωμένο και αλευρωμένο) μία στρώση ζύμης, μία στρώση μήλων, ξανά μία στρώση ζύμης και μία στρώση μήλων, επαναλαμβάνουμε με το τελευταίο μέρος της ζύμης.

Συνολικά 3 στρώσεις ζύμης ,2 στρώσεις μήλων.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, σκεπασμένη στην αρχή με αλουμινόχαρτο για να μην μας αρπάξει.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.