ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραγανά Μηλοπιτάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο τραγανά μηλοπιτάκια.

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

125 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. γιαούρτι

50 γρ. ηλιέλαιο

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ . κορν φλάουρ

1 μπέικιν

350-400 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση:

4 μηλά

50 γρ. ζάχαρη (αν τα μήλα είναι γλυκά μπορούμε να την αφαιρέσουμε)

κανέλα

100 γρ. καρύδια, κομμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε.

Τα βάζουμε στο τηγάνι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά.

Προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το κουτάλι, προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε ζύμη.

Χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο σαν μικρό πιάτο του γλυκού.

Χωρίζουμε το κάθε φύλλο στα 4 και κόβουμε το κάθε κομμάτι σε 3 λωρίδες με το μαχαίρι.

Βάζουμε γέμιση 1 κ.γ. και το κλείνουμε. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.

Τρούφες με Φοινίκια

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με φοινίκια (χουρμάδες).

Βασιλόπιτα με Σύκα και Δαμάσκηνα

Η συνταγή για βασιλόπιτα με σύκα και δαμάσκηνα.

Χαλβάς-Σοκολάτα, με Μανταρίνι και Αμύγδαλα

Η συνταγή για χαλβά-σοκολάτα, με μανταρίνι και αμύγδαλα.

Χριστουγεννιάτικο Ρολό με Φρούτα

Η συνταγή για ένα χριστουγεννιάτικο ρολό με φρούτα.