Follow us

Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια.

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού

ελάχιστο αλάτι

3 & 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ζάχαρη άχνη

κανέλα για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

2 μεγάλα μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη

1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

1/2 κουταλάκι κανέλα

1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

3 κ.σ. ζάχαρη

2/3 κούπας καρύδια χοντροκομμένα

2 κουταλιές σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μήλα και ρίχνουμε το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάζουμε στη φωτιά τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να εξατμισθεί το νερό τους και να γίνουν περίπου σαν μαρμελάδα.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα καρύδια και τις σταφίδες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο αλεύρι, και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.

Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε απαλά, χωρίς να παιδέψουμε τη ζύμη.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλά πιτάκια και βάζουμε στο κάθε ένα, λίγο από το κρύο μείγμα των μήλων με το κουταλάκι.

Τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, και τα ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.