Follow us

Σιροπιαστά Κρουασάν Μήλου

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστά κρουασάν μήλου.

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΗΛΟΥ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα ή έτοιμη ζύμη για κρουασάν

2 μήλα κομμένα σε 8 φέτες χοντρές

1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

1 φλιτζ. σπράιτ αναψυκτικό

2-3 κ.σ. λιωμένο βιτάμ + λίγο για το ταψί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια.

Ανοίγουμε το φύλλο, τ ο κόβουμε στη μέση κάθετα και έπειτα σε 8 τρίγωνα.

Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε από μια φέτα μήλο, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη,τυλίγουμε από τη φαρδιά πλευρά προς την στενή σε κρουασάν.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι, βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο.

Ανακατεύουμε στο λιωμένο βιτάμ τη ζάχαρη με την κανέλα και ρίχνουμε επάνω στα κρουασάν.

Τέλος ρίχνουμε το σπράιτ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.