Follow us

Βουτυρένια Μηλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε μία θαυμάσια βουτυρένια μηλόπιτα.

ΒΟΥΤΥΡΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

3/4 κούπας βιτάμ

1 1/2 κούπα ζάχαρη

3 αυγά

3/4 κούπας γάλα

3 κούπες αλεύρι

πολύ λίγο αλάτι

4 μήλα κομμένα στα 8

1/2 κούπα βούτυρο

2-3 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε διαδοχικά με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ορθογώνιο (αν είναι λίγο σφιχτό το μείγμα κουνάμε το ταψί για να απλωθεί) και αραδιάζουμε στην επιφάνεια του μίγματος τα μήλα με τη γωνία προς τα κάτω.

Ανακατεύουμε τα τελευταία 3 υλικά και περιχύνουμε από πάνω τα μήλα.

Ψήνουμε στους 170-175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου και αν δούμε ότι τα μήλα αρπάζουν και δεν έχουν ψηθεί, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.