ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαρμελάδα Λεμόνι

Πώς θα φτιάξετε μαρμελάδα λεμόνι.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

1 κιλό λεμόνια, ακέρωτα

1.100 γρ. ζάχαρη

150 ml νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λεμόνια.

Τα κόβουμε και παίρνουμε μόνο τη σάρκα, απομακρύνοντας τις φλούδες με την ψίχα (το άσπρο μέρος) που μπορεί να έχουν πάνω τους.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια με σχολαστικότητα.

Κόβουμε τη σάρκα σε πολύ μικρά κομματάκια.

Παίρνουμε τις μισές από τις φλούδες και τις βράζουμε για 20 λεπτά.

Τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε κι από αυτές την ψίχα, ώστε να μείνουν όσο γίνεται πιο καθαρές.

Τις περνάμε από το μπλέντερ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα λεμόνια και τις φλούδες, τη ζάχαρη και το νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά ανακατεύοντας τακτικά με μια φαρδιά ξύλινη κουτάλα.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν περάσει και το τεστ του πιάτου και της σταγόνας.

Τοποθετούμε τη ζεστή ακόμα μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Αφού κλείσουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Επίσης...

Γρανίτα Φράουλα

Η συνταγή για την απόλυτη γρανίτα φράουλα.

Τάρτα με Φράουλες και Ζελέ

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τάρτα με φράουλες και ζελέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πάβλοβα με Κρέμα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Γλυκάκι με Μήλα

Η συνταγή για γλυκάκι με μήλα.

Πορτοκάλι Γλυκό

Πώς θα φτιάξετε γλυκό πορτοκάλι.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.