Follow us

Ρετσέλι Σύκο στο Μέλι και το Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξετε ρετσέλι σύκο στο μέλι και το πετιμέζι.

ΡΕΤΣΕΛΙ ΣΥΚΟ

Υλικά

1 κιλό σύκα

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή ή μαύρη

1 φλιτζ. καφέ κονιάκ

4 μοσχοκάρφια

κανέλα ξύλο

μαύρη σταφίδα

σουσάμι

1/2 λεμόνι

μέλι

πετιμέζι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα από το κοτσάνι προς τα κάτω, να μην πάρουν μέσα νερό, κόβουμε στη μέση και στρώνουμε στο ταψί με τη φλούδα από επάνω, ρίχνουμε τη ζάχαρη, ραντίζουμε με το κονιάκ και το λεμόνι, βάζουμε τα γαρίφαλα και την κανέλα ξύλο.

Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά, έτσι όπως θα είναι ζεστά ρίχνουμε τις σταφίδες και το σουσάμι.

Βάζουμε στα βάζα μας τα σύκα με το ζουμάκι τους και γεμίζουμε με μέλι ή πετιμέζι, αν θέλουμε κρατάμε και λίγα ψητά σκέτα σε ένα βάζο για να συνοδεύουμε τα τυριά.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.