Follow us

Γλυκό του Κουταλιού Καρπούζι

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού καρπούζι.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Υλικά

17-18 τετράγωνα κομμάτια καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού

3-4 κουταλιές ασβεστόσκονη

1 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

βανίλια

χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τη φλούδα του καρπουζιού σε τετράγωνα κομμάτια.

Τα ρίχνουμε σε λεκάνη στην οποία έχουμε βάλει το νερό με την ασβεστόσκονη και τα αφήνουμε για 2 ώρες, ενώ κατά διαστήματα τα ανακινούμε.

Τα βγάζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.

Αφού μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) τα βάζουμε σε κρύο νερό μαζί με το χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του καρπουζιού μαζί με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

Αφού κοχλάσουν για 1 λεπτό τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε βανίλια και τα βράζουμε.

Το γλυκό είναι έτοιμο όταν "δέσει" το σιρόπι.

Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.