ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ραβανί με Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξετε ραβανί με σοκολάτα.

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. ζάχαρη

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

4 αυγά

1 κ.γ. σόδα

το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 φλιτζ. ινδοκάρυδο

120 γρ. σοκολάτα λιωμένη

Για το σιρόπι:

2 φλιτζ. ζάχαρη

3 φλιτζ. νερό

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, αφήνουμε στην άκρη 1 ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Ενώνουμε το πρώτο μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το ινδοκάρυδο.

Κατόπιν προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα, το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος βουτυρώνουμε ένα ταψί 28 εκατοστών, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σιροπιάζουμε αφού μισοκρυώσει το γλυκό και το σιρόπι ζεστό.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Επίσης...

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Σοκολατόπιτα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή σοκολατόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σοκολατένια Πίτα με Κάστανο

Η συνταγή για σοκολατένια πίτα με κάστανο.

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.

Brownies με Βανίλια

Πώς θα φτιάξεις τα μάλλον πιο επικά brownies που υπάρχουν.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Κέικ με Δύο Σοκολάτες

Πώς θα φτιάξεις ένα ξεχωριστό κέικ με δύο είδη σοκολάτας.

Τρούφες με Σοκολάτα και Κάστανο

Η συνταγή για τρούφες με σοκολάτα και κάστανο.

Χαλβάς-Σοκολάτα, με Μανταρίνι και Αμύγδαλα

Η συνταγή για χαλβά-σοκολάτα, με μανταρίνι και αμύγδαλα.