ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστή Σιμιγδαλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη σιροπιαστή σιμιγδαλόπιτα.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΙΜΙΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

3 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι

2 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

1 3/4 φλιτζ. νερό

1/6 φλιτζ. χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

1/2 φλιτζ. ταχίνι

3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

αμύγδαλα ασπρισμένα

Για το σιρόπι:

3 φλιτζ. Ζάχαρη

2 1/2 φλιτζ. νερό

1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού

2-3 καρφιά γαρίφαλα

1-2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να κοχλάσουν.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 6-7 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το ταχίνι.

Μετά, βάζουμε τα 3/4 φλιτζανιού νερό και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το υπόλοιπο νερό, την κανέλα, το γαρίφαλο και τέλος το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.

Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί.

Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Επίσης...

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.