ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαραγλί με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε σαραγλί με σοκολάτα και πορτοκάλι.

ΣΑΡΑΓΛΙ

Υλικά

Για τη γέμιση:

100 γρ. κουβερτούρα

2 κούπες καρυδόψιχα

1 κ.γ. κανέλα

1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ

1 πακέτο φύλλο Βηρυτού

1 κούπα βούτυρο

Για το σιρόπι:

1 1/2 κούπα μέλι

2 κούπες χυμό πορτοκάλι

1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε την καρυδόψιχα που έχουμε τριμματίσει καλά, την κανέλα και τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τέλος, την κουβερτούρα.

Τα κρατάμε στην άκρη, γιατί αυτή είναι η γέμιση την οποία θα βάλουμε στο φύλλο μας.

Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο, αλλά δεν αφήνουμε να καεί.

Παίρνουμε ένα φύλλο το αλείφουμε με λίγο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου, το διπλώνουμε στη μέση και ξανά το βουτυρώνουμε λίγο.

Με ένα κουταλάκι ή με το χέρι στρώνουμε κατά μήκος του φύλλου (σα μια γραμμή) από τη μία πλευρά μέχρι την άλλη με τη γέμιση.

Ρολάρουμε με τα χέρια μας και τυλίγουμε.

Στο τέλος πιέζουμε τις δύο άκρες του φύλλου προς τα μέσα, να δημιουργηθεί ζάρα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη γέμιση.

Τοποθετούμε τα άψητα σαραγλί μέσα σε αβουτύρωτο ταψί, αλείφουμε ξανά από πάνω με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Ελέγχουμε ότι έχουν ψηθεί, όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το ξυλάκι της κανέλας και αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας.

Όταν ψηθεί το σαραγλί, βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Σερβίρουμε όταν κρυώσουν.

Επίσης...

Τάρτα με Αμύγδαλα και Σοκολάτα

Η συνταγή για τάρτα με αμύγδαλα και σοκολάτα.

Ραβανί με Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξετε ραβανί με σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Καρυδόπιτα με Σοκολάτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Καρυδόπιτα με Κομμάτια Σοκολάτας

Πώς θα φτιάξετε καρυδόπιτα με κομμάτια σοκολάτας.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.

Σεμιφρέντο με Πραλίνα Φουντουκιού και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα πανεύκολο γλυκό, με βελούδινη κρέμα, που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.