Follow us

Σαραγλί με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε σαραγλί με σοκολάτα και πορτοκάλι.

ΣΑΡΑΓΛΙ

Υλικά

Για τη γέμιση:

100 γρ. κουβερτούρα

2 κούπες καρυδόψιχα

1 κ.γ. κανέλα

1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ

1 πακέτο φύλλο Βηρυτού

1 κούπα βούτυρο

Για το σιρόπι:

1 1/2 κούπα μέλι

2 κούπες χυμό πορτοκάλι

1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε την καρυδόψιχα που έχουμε τριμματίσει καλά, την κανέλα και τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τέλος, την κουβερτούρα.

Τα κρατάμε στην άκρη, γιατί αυτή είναι η γέμιση την οποία θα βάλουμε στο φύλλο μας.

Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο, αλλά δεν αφήνουμε να καεί.

Παίρνουμε ένα φύλλο το αλείφουμε με λίγο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου, το διπλώνουμε στη μέση και ξανά το βουτυρώνουμε λίγο.

Με ένα κουταλάκι ή με το χέρι στρώνουμε κατά μήκος του φύλλου (σα μια γραμμή) από τη μία πλευρά μέχρι την άλλη με τη γέμιση.

Ρολάρουμε με τα χέρια μας και τυλίγουμε.

Στο τέλος πιέζουμε τις δύο άκρες του φύλλου προς τα μέσα, να δημιουργηθεί ζάρα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη γέμιση.

Τοποθετούμε τα άψητα σαραγλί μέσα σε αβουτύρωτο ταψί, αλείφουμε ξανά από πάνω με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Ελέγχουμε ότι έχουν ψηθεί, όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το ξυλάκι της κανέλας και αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας.

Όταν ψηθεί το σαραγλί, βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Σερβίρουμε όταν κρυώσουν.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.