ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστό και Πορτοκαλένιο

Πώς θα φτιάξετε ένα σιροπιαστό και πορτοκαλένιο γλυκό.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟ

Υλικά

6 αυγά

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1/2 ποτήρι κόκκινη φαρίνα

1/4 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 βανίλιες

1/2 φακελάκι μπέικιν - πάουντερ

1 σφηνάκι κονιάκ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

125 γρ. μαργαρίνη

1/4 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε χτυπημένα τα ασπράδια.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τις βανίλιες, το ξύσμα, το μπέικιν ανακατεμένο στο αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια.

Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Για το σιρόπι, βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό και στο τέλος, λίγο πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε τη μαργαρίνη να λιώσει και το χυμό πορτοκαλιού.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.