ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστά Κρουασανάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα σιροπιαστά κρουασανάκια.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Υλικά

750 γρ. αλεύρι φαρίν-απ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

3 αυγά

1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο πλήρες

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.γ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Στο μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και έχουμε αμέσως μια εύπλαστη ζύμη.

Σε επιφάνεια επίπεδη με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε μέτριο σε πάχος φύλλο.

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τρίγωνα μεγάλα ή μικρά.

Ξεκινάμε να διπλώνουμε από την πλατύτερη πλευρά του κάθε τριγώνου και δίνουμε το γνωστό σχήμα του μισοφέγγαρου.

Τα ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε ζεστά τα κρουασανάκια.

Μετά από 1/2 ώρα τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.