ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστά Κρουασανάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα σιροπιαστά κρουασανάκια.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Υλικά

750 γρ. αλεύρι φαρίν-απ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

3 αυγά

1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο πλήρες

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.γ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Στο μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και έχουμε αμέσως μια εύπλαστη ζύμη.

Σε επιφάνεια επίπεδη με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε μέτριο σε πάχος φύλλο.

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τρίγωνα μεγάλα ή μικρά.

Ξεκινάμε να διπλώνουμε από την πλατύτερη πλευρά του κάθε τριγώνου και δίνουμε το γνωστό σχήμα του μισοφέγγαρου.

Τα ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε ζεστά τα κρουασανάκια.

Μετά από 1/2 ώρα τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.