ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστά Κρουασανάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα σιροπιαστά κρουασανάκια.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Υλικά

750 γρ. αλεύρι φαρίν-απ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

3 αυγά

1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο πλήρες

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.γ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Στο μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και έχουμε αμέσως μια εύπλαστη ζύμη.

Σε επιφάνεια επίπεδη με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε μέτριο σε πάχος φύλλο.

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τρίγωνα μεγάλα ή μικρά.

Ξεκινάμε να διπλώνουμε από την πλατύτερη πλευρά του κάθε τριγώνου και δίνουμε το γνωστό σχήμα του μισοφέγγαρου.

Τα ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε ζεστά τα κρουασανάκια.

Μετά από 1/2 ώρα τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.