ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελένια Ριζόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μελένια ριζόπιτα.

ΜΕΛΕΝΙΑ ΡΥΖΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

3/4 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

2 κ.σ. λάδι

2 φλιτζ. νερό

1 φλιτζ. καρύδια χοντροαλεσμένα

1 φλιτζ. σταφίδες ξανθές

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

Για το σιρόπι:

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

3-4 κουταλιές μέλι

1 1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού

1 και 1/3 φλιτζάνια νερό

φλούδα από 1/2 λεμόνι

1 ξύλο κανέλα

λάδι για τα φύλλα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά.

Το σουρώνουμε και το σοτάρουμε με το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.

Προσθέτουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν με την υγρασία του ρυζιού.

Το βάζουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια και το γαρύφαλλο.

Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ελαφρά.

Στρώνουμε τη γέμιση να πάει παντού σε όλο το ταψί, και στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.

Αλείφουμε με λάδι και χαράζουμε την πίτα.

Την ψήνουμε περίπου 45 λεπτά στους 170 βαθμούς η έως ότου ροδίσει καλά.

Όσο ψήνεται η πίτα βράζουμε15 λεπτά τα υλικά του σιροπιού και πετάμε το φλούδι του λεμονιού και το ξύλο της κανέλας.

Ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι σε όλο το ταψί σιγά-σιγά.

Σκεπάζουμε με καθαρό πανί την πίτα για να κρυώσει καλάκαι να "τραβήξει”.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.