ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικο Καρυδάτο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο καρυδάτο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΡΥΔΑΤΟ

Υλικά

1 κιλό αραβοσιτέλαιο

1 φλιτζ. τριμμένα καρύδια

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

αλεύρι, όσο σηκώσει

λίγη κανέλα

Για το σιρόπι:

4-5 ποτήρια νερό

1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ σε λίγο χλιαρό νερό και στη συνέχεια το ανακατεύουμε σε μία λεκάνη μαζί με τα καρύδια, το λάδι και την κανέλα.

Ζυμώνουμε το μίγμα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να μην κολλά στα χέρια.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μέτριο ταψί ( 34), το κόβουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν, για 8 λεπτά.

Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.