ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπουρεκάκια Σμυρνέικα

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικα μπουρεκάκια.

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας λεπτό για γλυκά

500 γρ. ανθότυρο

250 γρ. βούτυρο

1-2 αυγά

1-2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα κοφτό

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι νερό

1-2 σφηνάκια κονιάκ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον ανθότυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το δυόσμο, την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, τα κόβουμε στη μέση, από την κοντή διάσταση και τα βάζουμε πάνω σε άλλο.

Παίρνουμε δύο μισά φύλλα, τα βουτυρώνουμε και βάζουμε στην άκρη μια γερή κουταλιά γέμιση, την απλώνουμε αφήνοντας 3-4 εκ. κενό δεξιά κι αριστερά.

Μετά σηκώνουμε τα φύλλα στη γέμιση, τα τυλίγουμε μια στροφή, διπλώνουμε μέσα τις άκρες και συνεχίζουμε το τύλιγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε φροντίζοντας οι άκρες του φύλλου να είναι από κάτω καιτα βουτυρώνουμε από πάνω.

Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 είναι 45 λεπτά περίπου.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να χλιαρύνει.

Όταν χλιαρύνουν και τα μπουρεκάκια ανακατεύουμε το κονιάκ στο σιρόπι, τα περιχύνουμε και τα ξαναβάζουμε στο ζεστό φούρνο να μελώσουν.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.