ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπουρεκάκια Σμυρνέικα

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικα μπουρεκάκια.

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας λεπτό για γλυκά

500 γρ. ανθότυρο

250 γρ. βούτυρο

1-2 αυγά

1-2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα κοφτό

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι νερό

1-2 σφηνάκια κονιάκ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον ανθότυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το δυόσμο, την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, τα κόβουμε στη μέση, από την κοντή διάσταση και τα βάζουμε πάνω σε άλλο.

Παίρνουμε δύο μισά φύλλα, τα βουτυρώνουμε και βάζουμε στην άκρη μια γερή κουταλιά γέμιση, την απλώνουμε αφήνοντας 3-4 εκ. κενό δεξιά κι αριστερά.

Μετά σηκώνουμε τα φύλλα στη γέμιση, τα τυλίγουμε μια στροφή, διπλώνουμε μέσα τις άκρες και συνεχίζουμε το τύλιγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε φροντίζοντας οι άκρες του φύλλου να είναι από κάτω καιτα βουτυρώνουμε από πάνω.

Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 είναι 45 λεπτά περίπου.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να χλιαρύνει.

Όταν χλιαρύνουν και τα μπουρεκάκια ανακατεύουμε το κονιάκ στο σιρόπι, τα περιχύνουμε και τα ξαναβάζουμε στο ζεστό φούρνο να μελώσουν.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.