Follow us

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΗΛΟ ΦΙΡΙΚΙ

Υλικά

1 κιλό μήλα

χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

500 ml γλυκό λευκό κρασί

200 γρ. σταφίδες

600 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια.

Τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ξύσμα.

Προσθέτουμε τα 400 ml από το κρασί και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30'.

Στο μεταξύ, μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 2-3 κ.σ. ζεστό νερό.

Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο κρασί.

Βράζουμε τη μαρμελάδα για άλλα 30'.

Την αφήνουμε να κρυώσει και τη μοιράζουμε σε βάζα. Τη συντηρούμε στο ψυγείο.

Tip

Αν σε κάποιο σουπερμάρκετ βρείτε ζάχαρη ειδική για μαρμελάδες, να την προτιμήσετε, δένει καλύτερα. Αν προτιμάτε το πορτοκάλι, αντικαταστήστε με αυτό το λεμόνι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.