Follow us

Ψητά Κυδώνια με Χαλβά και Αμύγδαλα

Τα κυδώνια στον φούρνο ψήνονται καλύτερα από όλα τα φρούτα, καθώς το ζελέ που περιέχουν τα κουκούτσια τους φτιάχνει μια υπέροχη, δεμένη, αρωματική σάλτσα.

ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά

4 κυδώνια

150 γρ. χαλβά του μπακάλη (βανίλια)

1 φλιτζ. αμύγδαλα τριμμένα, με τη φλούδα τους

1½ κ.γλ. κανέλα

½ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο

1 φλιτζ. σταφίδες ξανθές

1 φλιτζ. γλυκό λευκό κρασί

4 κ.σ. ζάχαρη

½ φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα κυδώνια με τη φλούδα τους.

Τους κόβουμε ένα καπάκι, όπως κάνουμε στα γεμιστά, βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια τους και τα "κουφώνουμε" αφαιρώντας περίπου 4 κ.σ. από τη σάρκα τους από το καθένα.

Κρατάμε τα κομμάτια με τα κουκούτσια και τα τυλίγουμε με ένα κομματάκι τούλι.

Σε ένα μπολ τρίβουμε με το χέρι τον χαλβά και τον ανακατεύουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.

Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα κυδώνια, πιέζοντας με το δάχτυλό μας, για να πάρουν όσο περισσότερη γέμιση γίνεται.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα, βάζουμε τα κυδώνια και το τούλι με τα κουκούτσια.

Τα περιχύνουμε με το γλυκό κρασί, προσθέτουμε το νερό και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε για 30' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν, γιατί δεν είναι όλα τα κυδώνια το ίδιο σκληρά.

Τρώγονται καλύτερα ζεστά, με λίγο γιαούρτι, που θα ανακατέψουμε με μέλι και κανέλα.

Tip

Η ίδια συνταγή γίνεται και με μήλα. Εκτός από τα αμύγδαλα, ταιριάζουν πολύ και τα καρύδια και τα φουντούκια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.