ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού φυτίνη

4 αυγά

3 κουταλάκια μπέκιν

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 & 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό

800 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

άρωμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

1 1/2 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαρμελάδα με το σύρμα λίγη ώρα.

Χτυπάμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε και τα αυγά.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν και το προσθέτουμε εναλλάξ με τη μαρμελάδα στο μείγμα των αυγών, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.

Βάζουμε και τη βανίλια.

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 34 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.

Έχουμε βράσει τα υλικά του σιροπιού 5 λεπτά και το έχουμε αφήσει να κρυώσει, και σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό με το κρύο σιρόπι.

Επίσης...

Τάρτα με Φράουλες και Ζελέ

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τάρτα με φράουλες και ζελέ.

Πάβλοβα με Κρέμα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Γλυκάκι με Μήλα

Η συνταγή για γλυκάκι με μήλα.

Πορτοκάλι Γλυκό

Πώς θα φτιάξετε γλυκό πορτοκάλι.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.