ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γεμιστή καρυδόπιτα.

ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

180 γρ. φαρίνα

180 γρ. μαργαρίνη

180 γρ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη

3 αυγά

1 βανίλια

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. καφές στιγμιαίος διαλυμένος σε 10ml ζεστό νερό

Γλάσο-γέμιση:

100 γρ. βιτάμ

150 γρ. ζάχαρη άχνη

200 ml. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ + 2 κ.γ. νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε τη φαρίνα με τη βανίλια και το μπέικιν σιγά σιγά, προσθέτουμε και τον διαλυμένο καφέ και τέλος τα καρύδια.

Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα που δεν θα κολλά.

Ρίχνουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα γίνει και γέμιση της καρυδόπιτάς.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ μαζί με την άχνη και το βιτάμ, χτυπάμε καλά.

Ρίχνουμε και τον καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλάκια νερό, ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ξεφορμάρουμε.

Βάζουμε το 1/3 από το γλάσο-γέμιση στη μία καρυδόπιτα, επάνω τοποθετούμε τη δεύτερη.

Καλύπτουμε την καρυδόπιτά με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.