ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γεμιστή καρυδόπιτα.

ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

180 γρ. φαρίνα

180 γρ. μαργαρίνη

180 γρ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη

3 αυγά

1 βανίλια

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. καφές στιγμιαίος διαλυμένος σε 10ml ζεστό νερό

Γλάσο-γέμιση:

100 γρ. βιτάμ

150 γρ. ζάχαρη άχνη

200 ml. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ + 2 κ.γ. νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε τη φαρίνα με τη βανίλια και το μπέικιν σιγά σιγά, προσθέτουμε και τον διαλυμένο καφέ και τέλος τα καρύδια.

Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα που δεν θα κολλά.

Ρίχνουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα γίνει και γέμιση της καρυδόπιτάς.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ μαζί με την άχνη και το βιτάμ, χτυπάμε καλά.

Ρίχνουμε και τον καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλάκια νερό, ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ξεφορμάρουμε.

Βάζουμε το 1/3 από το γλάσο-γέμιση στη μία καρυδόπιτα, επάνω τοποθετούμε τη δεύτερη.

Καλύπτουμε την καρυδόπιτά με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.