ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυρμηγκάτο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μυρμηγκάτο.

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 1/2 κούπα αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

125 γρ. μαργαρίνη

1/2 κούπα τρούφα

Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

ξύσμα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη:

7 κουταλιές ζάχαρη

125 γρ. μαργαρίνη

4 κουταλιές κακάο

2 κουταλιές νισεστέ

1 ποτήρι νερό

1/2 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.

Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι τη μαργαρίνη για την επικάλυψη να ζεσταθεί και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης.

Τα ρίχνουμε κι αυτά στο κατσαρόλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.