ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκό Ταψιού με Καρύδια

Η συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ταψιού με καρύδια.

ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά

300 γρ, καρύδια χονδροκομμένα

150 γρ. μαργαρίνη

1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

5 κ.σ. κακάο

4 βανίλιες

3 πακέτα πτι μπερ

3 κ.σ. λικέρ

Για το γλάσο

500 γρ. κουβερτούρα

1 1/2 κ.σ. μαργαρίνη

Εκτέλεση

Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα. Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.

Μόλις ανακατευθούν, προσθέτουμε το λικέρ, τη μαργαρίνη λιωμένη και το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω τη ζύμη.

Σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Μόλις παγώσει, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη και τη βάζουμε σ’ ένα μπολ.

Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει η μαργαρίνη.

Βγάζουμε τη μεμβράνη από το γλυκό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω το γλάσο.

Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα, το γυρνάμε από την άλλη και επαναλαμβάνουμε.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.