ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλιγκαρο-γλυκό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σαλιγκαρο-γλυκό.

ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΓΛΥΚΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι

230 ml γάλα

110 γρ. βούτυρο

90 γρ. ζάχαρη

1 τετραγωνάκι μαγιά φρέσκια ή 1 μαγιά ξερή

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

200 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα

100 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. κανέλα

λίγο κονιάκ

1 κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το βούτυρο.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε με 1 κουταλιά του γλυκού και το μισό μείγμα γάλα/βουτύρου.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς.

Ανακατεύουμε λίγο με το αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ και το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο.

Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε πάλι και το αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Πρώτα χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, αλείφουμε με βούτυρο και απλώνουμε επάνω τη γέμιση.

Το κάνουμε ρολό τώρα και κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστά και τα πατάμε λίγο να καθίσουν.

Βάζουμε τα σαλιγκαράκια μας σε ένα ταψί στο οποίο θα απλώσουμε χαρτί ψησίματος.

Τα αφήνουμε 15 λεπτά πάλι να ξεκουραστούν κι έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.