ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αμυγδαλόπιτα Πανεύκολη με Σφολιάτα

Η συνταγή για μία πανεύκολη αμυγδαλόπιτα με σφολιάτα.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

125 γρ. ζάχαρη άχνη

125 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα

2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά

100 γρ. αλεύρι

50 γρ. κονιάκ

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το κονιάκ και το ξύσμα.

Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.

Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μία ταρτιέρα 24 εκ. αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν.

Την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τη γεμίζουμε με την αμυγδαλόκρεμα.

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν τα δύο φύλλα μεταξύ τους.

Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει με ελάχιστο νερό και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα.

Επίσης...

Αλλιώτικος Χαλβάς με Αυγά

Η συνταγή για αλλιώτικο χαλβά με αυγά.

Χαλβάς Λεμονάτος

Η συνταγή για λεμονάτο χαλβά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Χαλβαδόπιτα Ρολό της Γιαγιάς

Πώς θα φτιάξετε μία θαυμάσια χαλβαδόπιτα σε ρολό.

Ρολάκια με Χαλβά του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια με χαλβά του μπακάλη, σε διάφορες παραλλαγές.

Χαλβάς με Σουσάμι

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά με σουσάμι.

Χαλβάς με Καρότο

Η συνταγή για πεντανόστιμο χαλβά με καρότο.

Καλαμποκόπιτα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε καλαμποκόπιτα με μέλι.

Σπιτικά Μπουρεκάκια με Καρύδι και Μέλι

Η συνταγή για νόστιμα σπιτικά μπουρεκάκια με καρύδι και μέλι.

Χαλβάς με Μέλι και Σουσάμι

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά με μέλι και σουσάμι.

Γαλακτομπούρεκο σε Ρολά με Μέλι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό αλλά νόστιμο γαλακτομπούρεκο με μέλι.

Μεθυσμένες Τηγανίτες με Μήλα

Η συνταγή για μεθυσμένες τηγανίτες με μήλα.

Αφράτο Τηγανόψωμο με Μέλι και Κανέλα

Πώς θα φτιάξετε αφράτο τηγανόψωμο με μέλι και κανέλα.