ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αμυγδαλόπιτα Πανεύκολη με Σφολιάτα

Η συνταγή για μία πανεύκολη αμυγδαλόπιτα με σφολιάτα.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

125 γρ. ζάχαρη άχνη

125 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα

2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά

100 γρ. αλεύρι

50 γρ. κονιάκ

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το κονιάκ και το ξύσμα.

Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.

Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μία ταρτιέρα 24 εκ. αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν.

Την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τη γεμίζουμε με την αμυγδαλόκρεμα.

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν τα δύο φύλλα μεταξύ τους.

Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει με ελάχιστο νερό και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα.

Επίσης...

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.