ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ελαφριά Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο ελαφριά και νόστιμη καρυδόπιτα.

ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για ένα ταψί 28 εκ.

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι φυτίνη

3 αυγά

3 κ.σ μπέικιν πάουντερ

1/2 ποτήρι γάλα

1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 και 1/2 ποτήρι καρυδόψιχα

1/2 φλιτζανάκι μικρό κονιάκ

1 και 1/2 κ.γ κανέλα

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

1/2 λεμόνι το χυμό του

λίγη κανέλα

1/2 φλιτζανάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τη φυτίνη καλά στο μίξερ.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά.

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στις 170 βαθμούς.

Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά.

Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με ζεστό σιρόπι σε χλιαρό κέικ.

Αντίστοιχα μπορούμε να φτιάξουμε αμυγδαλόπιτα αν αντικαταστήσουμε την καρυδόψιχα με αμυγδαλόψιχα.

Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.