Follow us

Γλυκό Ψωμί με Κανέλα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό ψωμί με κανέλα.

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά

2 κούπες αλεύρι

1 κούπα χλιαρό γάλα

2 κ.σ.. βούτυρο

4 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

1 αυγό για το γυάλισμα

επιπλέον 2-3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.

Τη σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει έως ότου γίνει τουλάχιστον διπλάσια σε όγκο.

Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με χαρτί και βουτυρώνουμε.

Απλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.

Τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας και την έξω πλευρά καθώς τυλίγουμε.

Κόβουμε το ρολό σε 5-6 κομμάτια, και τα βάζουμε στη σειρά στη φόρμα, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω.

Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, αλείφουμε με αυγό ή/και λίγο σησάμι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Επίσης...

Ψωµί Σπιτικό Πολύσπορο

Η συνταγή για σπιτικό πολύσπορο ψωμί.

Ψωµί µε Μαγιά

Η συνταγή για ψωμί με μαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ψωµί µε Μέλι και Μπίρα

Πώς θα φτιάξεις ψωμί με μέλι και μπίρα.

Ψωµί Σπιτικό

Η συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό ψωμί.

Ψωµί Χωριάτικο

Η συνταγή για χωριάτικο ψωμί.

Κιµαδοφέτες

Η συνταγή για κιμαδόφετες.

Λιόψωµο Μάνης

Η συνταγή για λιόψωμο Μάνης.

Λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας

Η συνταγή για λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας.

Γρήγορο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και γρήγορο σταφιδόψωμο.

"Πίτσα" με Ψωμί, Ντομάτα και Μανούρι

Ένας απίστευτος συνδυασμός από ωμή και ψημένη ντομάτα, τηγανητό σκόρδο και μανούρι πάνω σε μια τραγανή βάση από ψημένο μπαγιάτικο ψωμί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Πίτσα στη Στιγμή

Η συνταγή για την πιο γρήγορη πίτσα που έφτιαξες ποτέ.