Follow us

Μηλοπιτάκια με Σπιτική Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά μηλοπιτάκια.

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:

2 φλιτζάνια τριμμένο μήλο (3-4 μήλα)

1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά

1 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρίφαλο

Για το πασπάλισμα:

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά της ζύμης, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.

Προκύπτει μια ζύμη πολύ μαλακή, που όμως δεν κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα πλαταίνουμε στην παλάμη μας και βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση.

Το κλείνουμε και το βάζουμε σε ταψί με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.