ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μηλοπιτάκια με Σπιτική Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά μηλοπιτάκια.

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:

2 φλιτζάνια τριμμένο μήλο (3-4 μήλα)

1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά

1 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρίφαλο

Για το πασπάλισμα:

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά της ζύμης, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.

Προκύπτει μια ζύμη πολύ μαλακή, που όμως δεν κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα πλαταίνουμε στην παλάμη μας και βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση.

Το κλείνουμε και το βάζουμε σε ταψί με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Επίσης...

Γρανίτα Φράουλα

Η συνταγή για την απόλυτη γρανίτα φράουλα.

Τάρτα με Φράουλες και Ζελέ

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τάρτα με φράουλες και ζελέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πάβλοβα με Κρέμα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Γλυκάκι με Μήλα

Η συνταγή για γλυκάκι με μήλα.

Πορτοκάλι Γλυκό

Πώς θα φτιάξετε γλυκό πορτοκάλι.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.