Follow us

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Καρύδια και Σταφίδες

Η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδια και σταφίδες.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη και καλά στυμμένη κίτρινη κολοκύθα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 κουταλάκι κανέλα

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

3 αυγά

1 φλιτζάνι σταφίδες άσπρες

1/2 φλ. τσ. κονιάκ

1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια

ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με το κονιάκ.

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 3 φύλλα, βάζοντας ενδιάμεσα λάδι.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στο μίγμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε το μίγμα στα φύλλα και τοποθετούμε άλλα 3 φύλλα από πάνω λαδώνοντας τα.

Κόβουμε τα περισσεύματα και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα.

Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο τρυπάμε το φύλλο κοντά κοντά με οδοντογλυφίδα ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.