ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστό Γλυκό με Ελαιόλαδο και Καρύδια

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σιροπιαστό γλυκό με ελαιόλαδο και καρύδια.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά

4 κούπες αλεύρι

1 κούπα κακάο καλής ποιότητας

1 κούπα ζάχαρη

1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα

1 1/2 κούπα χλιαρό νερό

1 κουταλάκι νες καφέ

2 κούπες ελαιόλαδο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 πορτοκάλι το χυμό και ξύσμα

1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:

200 γρ. μέλι

1 1/2 κούπα νερό

1 λεμόνι τη φλούδα

1 πορτοκάλι τη φλούδα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά και μετά διαλύουμε στο νερό τον καφέ ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρύδια καιτο χυμό.

Τα ανακατεύουμε όλα καλά.

Το μίγμα πρέπει να είναι λίγο ρευστό.

Σε περίπτωση που δεν είναι το αραιώνουμε σιγά σιγά με λίγο νερό. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και το αλευρώνουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα πασπαλίζουμε από πάνω με καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30- 35 λεπτά.

Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μόλις πάρει βράσητο αφήνουμε 8-10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σιροπιάζουμε το γλυκό όταν είναι και τα δυο ζεστά.

Επίσης...

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα Φοινίκια της Μακεδονίας

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα μελομακάρονα. Πρόκειται όμως για ένα πολύ ξεχωριστό, ξεχασμένο και ιδιαίτερο γλυκάκι.

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

Το Προφιτερόλ

Η συνταγή για το απόλυτο προφιτερόλ.

Το Κιουζέλ

Πώς θα φτιάξεις κιουζέλ.