ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιροπιαστό Γλυκό με Ελαιόλαδο και Καρύδια

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σιροπιαστό γλυκό με ελαιόλαδο και καρύδια.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά

4 κούπες αλεύρι

1 κούπα κακάο καλής ποιότητας

1 κούπα ζάχαρη

1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα

1 1/2 κούπα χλιαρό νερό

1 κουταλάκι νες καφέ

2 κούπες ελαιόλαδο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 πορτοκάλι το χυμό και ξύσμα

1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:

200 γρ. μέλι

1 1/2 κούπα νερό

1 λεμόνι τη φλούδα

1 πορτοκάλι τη φλούδα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά και μετά διαλύουμε στο νερό τον καφέ ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρύδια καιτο χυμό.

Τα ανακατεύουμε όλα καλά.

Το μίγμα πρέπει να είναι λίγο ρευστό.

Σε περίπτωση που δεν είναι το αραιώνουμε σιγά σιγά με λίγο νερό. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και το αλευρώνουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα πασπαλίζουμε από πάνω με καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30- 35 λεπτά.

Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μόλις πάρει βράσητο αφήνουμε 8-10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σιροπιάζουμε το γλυκό όταν είναι και τα δυο ζεστά.

Επίσης...

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.