ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ TASTY GUIDE

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

180 γρ. σιμιγδάλι

2 αυγά

240 γρ. φρέσκο βούτυρο

170 γρ. άχνη ζάχαρη

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

50 αμύγδαλα

750 γρ. ζάχαρη

600 γρ. νερό

1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σπάμε τα αυγά σε ένα σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με το μίξερ για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τα σιροπιάζουμε.

Επίσης...

Mπισκότα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μπισκότα με μέλι.

Φεγγαράκια

Πώς θα φτιάξετε φεγγαράκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκότα με Μαρμελάδα

Η συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με μπισκότα.

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικα Γεμιστά Μπισκότα με Μέλι

Η συνταγή για χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με μέλι.

Μπουκιές με Νέκταρ Τριαντάφυλλου

Πώς θα φτιάξετε μπουκιές με νέκταρ τριαντάφυλλου (ροδόνερο).

Αγγελικά Μάτια

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Καρυδάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καρυδάκια.

Τρουφάκια με Αποξηραμένα Φρούτα και Μαρμελάδα

Η συνταγή για τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.

Φιογκάκια

Πώς θα φτιάξετε φιογκάκια.