ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ TASTY GUIDE

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

180 γρ. σιμιγδάλι

2 αυγά

240 γρ. φρέσκο βούτυρο

170 γρ. άχνη ζάχαρη

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

50 αμύγδαλα

750 γρ. ζάχαρη

600 γρ. νερό

1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σπάμε τα αυγά σε ένα σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με το μίξερ για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τα σιροπιάζουμε.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.

Τηγανητά Κουλουράκια

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη. Γρήγορα και διαφορετικά κουλουράκια, χωρίς να ανάψεις τον φούρνο.