ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

ΑΤΣΜΑΔΕΣ

Υλικά

900 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

40 γρ. νωπή μαγιά

1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο

270 ml νερό

270 ml γάλα

3 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

2 κ.γ. κοφτές αλάτι

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά

σουσάμι μαύρο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και το νερό (ίσα να ζεσταθούν) και το αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.

Προσθέτουμε τη μαγιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, ένα ολόκληρο αυγό, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα κι αφήνουμε για 2 ώρες περίπου.

Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος μικρού λεμονιού (βγαίνουν περίπου 12-15 τεμ.), τα πλάθουμε με το χέρι μας σε λωρίδες μικρές στρίβοντας σαν κορδόνι κι ενώνουμε τις δυο άκρες.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αλείφουμε με τον κρόκο του δεύτερου αυγού ελαφρώς χτυπημένο.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35- 40 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Νηστίσιμο Κέικ με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμο κέικ με μέλι.

Κέικ με Ταχίνι

Η συνταγή για κέικ με ταχίνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ταχινόπιτες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες.

Κέικ με Κολοκυθάκι

Πώς θα φτιάξετε κέικ με κολοκυθάκι.

Γλυκό με Γέμιση Γιαουρτιού

Η συνταγή για ένα νόστιμο γλυκό με γέμιση γιαουρτιού.

Υπέροχο Γλυκό με Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο γλυκό με ανθότυρο.

Κέικ με Μέλι και Αμύγδαλα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο κέικ με μέλι και αμύγδαλα.

Μελένιο Κέικ

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μελένιο κέικ.

Μωσαϊκό με Μέλι

Η συνταγή για ένα φανταστικό μωσαϊκό με μέλι.

Κέικ με Μέλι και Κανέλα

Η συνταγή για κέικ με μέλι και κανέλα.

Κέικ με Ρούμι και Ανανά

Μία φανταστική συνταγή για κέικ με ρούμι και ανανά, απευθείας από την Καραϊβική.

Κέικ Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο απλό, νόστιμο και γρήγορο πορτοκάλι.