ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

ΑΤΣΜΑΔΕΣ

Υλικά

900 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

40 γρ. νωπή μαγιά

1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο

270 ml νερό

270 ml γάλα

3 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

2 κ.γ. κοφτές αλάτι

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά

σουσάμι μαύρο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και το νερό (ίσα να ζεσταθούν) και το αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.

Προσθέτουμε τη μαγιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, ένα ολόκληρο αυγό, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα κι αφήνουμε για 2 ώρες περίπου.

Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος μικρού λεμονιού (βγαίνουν περίπου 12-15 τεμ.), τα πλάθουμε με το χέρι μας σε λωρίδες μικρές στρίβοντας σαν κορδόνι κι ενώνουμε τις δυο άκρες.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αλείφουμε με τον κρόκο του δεύτερου αυγού ελαφρώς χτυπημένο.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35- 40 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Πίτα Καρότου με Κουκουνάρι

Πώς θα φτιάξετε πίτα καρότου με κουκουνάρι.

Εύκολο Κέικ με Ελαιόλαδο

Η συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ με ελαιόλαδο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μικρά Κέικ με Ξερά Σύκα

Η συνταγή για μικρά κέικ με ξερά σύκα.

Σιροπιαστό, Λαδερό Κέικ με Μέλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο σιροπιαστό λαδερό κέικ με μέλι.

Η Σταφιδόπιτα της Γιαγιάς

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη παραδοσιακή σταφιδόπιτα.

Τούρτα Νουγκατίνα

Η πιο αγαπημένη και διάσημη από όλες τις παλιές τούρτες. Αξεπέραστη μέχρι σήμερα, πολύ σπάνια βρίσκεται πια στα ζαχαροπλαστεία.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Αυγοφέτες Κέικ και Μαρμελάδα

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το κέικ που έμεινε και έχει ξεραθεί.

Muffin με Καλαμποκάλευρο, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Ένα αλμυρό κέικ/μάφιν που τρώγεται μόλις βγει από τον φούρνο, την ώρα που τα τυριά λιώνουν μαστιχωτά.

Εύκολα Muffin με Μπρόκολο και Καρότο

Μια εξαιρετική συνταγή για να κρύψεις τα λαχανικά από αυτούς που δεν τα αγαπούν.

Κέικ με Μανιτάρια, Προσούτο και Παρμεζάνα

Ένα κέικ που μοσχοβολά Μεσόγειο, γι' αυτό μην τσιγκουνευτείτε το θυμάρι.

Κέικ με Πολύχρωμες Πιπεριές, Ανθότυρο και Μαύρες Ελιές

Ένα κέικ που μυρίζει καλοκαίρι, γλυκοφάγωτο και ελαφρά πικάντικο, με γεύση που θυμίζει έντονα πίτσα αν προσθέσεις και λίγο λουκάνικο.