ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ραβανί με Κρέμα Μαλεμπί

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ραβανί με κρέμα μαλεμπί.

ΡΑΒΑΝΙ ΜΑΛΕΜΠΙ

Υλικά

Για τη ζύμη:

160 ml ηλιέλαιο

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1/2 πορτοκάλι (το χυμό)

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

240 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη

300 ml νερό

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

75 γρ. ζάχαρη

90 γρ. νισεστέ

Για το σερβίρισμα:

λίγη τριμμένη κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για το ραβανί: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τη ζάχαρη.

Τα κρατάμε κατά μέρος. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30x40 εκ. περίπου.

Χτυπάμε το λάδι με το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα.

Ανακατεύοντας, ή στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του σιμιγδαλιού.

Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 24 λεπτά περίπου.

Το βγάζουμε για να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και τα βάζουμε στη φωτιά.

Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 4-5 λεπτά.

Όταν πέσει κάπως η θερμοκρασία του γλυκού, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα πολλές τρυπούλες στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αφήνουμε το ταψί όπως είναι να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Από το γάλα κρατάμε περίπου 3/4 κούπας και διαλύουμε μέσα το νισεστέ. Το υπόλοιπο το βάζουμε με τη ζάχαρη στη φωτιά.

Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνουμε να κάψει.

Στο καυτό γάλα προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα με το διαλυμένο νισεστέ.

Συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα.

Πριν από το σερβίρισμα το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.