ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΣΑΤΑΛΙΑ TASTY GUIDE

Υλικά

200 γρ. γιαούρτι

1 ποτήρι νερού σπορέλαιο

130 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κ.σ. μαχλέπι

4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

1 κ.σ. κοφτή αλάτι

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό για επάλειψη

σουσάμι ασπρόμαυρο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία λεία, εύπλαστη ζύμη.

Τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα (σαν μάτι).

Τα αλείφουμε με το αυγό και τους ρίχνουμε τοσουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.

Τηγανητά Κουλουράκια

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη. Γρήγορα και διαφορετικά κουλουράκια, χωρίς να ανάψεις τον φούρνο.