ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικο Κεσκιούλ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο κεσκιούλ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΣΚΙΟΥΛ

Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα

175 γρ. ζάχαρη

150 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

1 φλιτζ. του καφέ κορν φλάουρ ή νισεστέ

2-3 κ.σ. ρυζάλευρο

1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

1 πρέζα αλάτι

λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου

Για γαρνίρισμα:

ινδοκάρυδο τριμμένο

φιστίκια Aιγίνης

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο νερό.

Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το ρυζάλευρο.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αν βλέπουμε ότι η κρέμα δεν πήζει, προσθέτουμε σε λίγο γάλα κι άλλο ρυζάλευρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. (Η κρέμα αυτή δεν γίνεται υπερβολικά πηχτή).

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι, την εσάνς πικραμύγδαλου και το βούτυρο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κεσκιούλ σε ατομικά μπολ.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κοπανισμένα φιστίκια Aιγίνης.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.