Follow us

Πολίτικο Κεσκιούλ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο κεσκιούλ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΣΚΙΟΥΛ

Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα

175 γρ. ζάχαρη

150 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

1 φλιτζ. του καφέ κορν φλάουρ ή νισεστέ

2-3 κ.σ. ρυζάλευρο

1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

1 πρέζα αλάτι

λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου

Για γαρνίρισμα:

ινδοκάρυδο τριμμένο

φιστίκια Aιγίνης

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο νερό.

Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το ρυζάλευρο.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αν βλέπουμε ότι η κρέμα δεν πήζει, προσθέτουμε σε λίγο γάλα κι άλλο ρυζάλευρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. (Η κρέμα αυτή δεν γίνεται υπερβολικά πηχτή).

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι, την εσάνς πικραμύγδαλου και το βούτυρο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κεσκιούλ σε ατομικά μπολ.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κοπανισμένα φιστίκια Aιγίνης.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.